Recept
« Terug naar recepten
In melk gepocheerde zeewolf met marinière - groenten en oester - mousseline
PT45M
In melk gepocheerde zeewolf met marinière - groenten en oester - mousseline
Een heerlijk in melk gepocheerde zeewolf met marinière - groenten en oester - mousseline recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In melk gepocheerde zeewolf met marinière - groenten en oester - mousseline te bereiden
Verdeel de zeewolf in 4 mooie stukken.
Court-bouillon: maak de groenten schoon, snijd ze in kleine stukken en doe ze in een kookpannetje. Voeg de wijn, een kop water, tijm, laurier, peterseliesteeltjes, wat zout en cayennepeper toe. Laat kort koken. Druk door een zeef.
Marinière-groenten: snijd de ui, selderij, prei en kropsla in fijne stukjes. Laat dan de ui, selderij, prei en zeevenkel afzonderlijk en kort blancheren. Zet de ui en de selderij in een pannetje met boter te "zweten". Voeg de prei toe en op het laatst de kropsla, de zeevenkel en de peterselie (zonder steeltjes) toe. Strooi wat peper en zout.
Sjalottencrème: hak de sjalotjes fijn. Doop ze met de witte wijn en bestrooi ze met de gesnipperde dragon en wat witte peper. Kook op zeer laag vuur bijna volledig in. Roer er de room door en laat nog 30 minuten zachtjes indikken. Doe er op het laatst de zure room bij en reken nog 5 minuten.
Voeg de halfvolle melk bij de court-bouillon (samen ongeveer 1 liter) en pocheer er stukken zeewolf in. Houd de vis warm.
Open de oesters en vang het sap op. Voeg 2 diertjes met het gezeefde sap en het mosselkooknat bij de sjalottencrème. Mix fijn, doe in een pannetje en klop op met stukjes koude boter.
Garneer elk visfilets met een oester. Schik de marinière-groenten ernaast en lepel er de saus over.
Court-bouillon: maak de groenten schoon, snijd ze in kleine stukken en doe ze in een kookpannetje. Voeg de wijn, een kop water, tijm, laurier, peterseliesteeltjes, wat zout en cayennepeper toe. Laat kort koken. Druk door een zeef.
Marinière-groenten: snijd de ui, selderij, prei en kropsla in fijne stukjes. Laat dan de ui, selderij, prei en zeevenkel afzonderlijk en kort blancheren. Zet de ui en de selderij in een pannetje met boter te "zweten". Voeg de prei toe en op het laatst de kropsla, de zeevenkel en de peterselie (zonder steeltjes) toe. Strooi wat peper en zout.
Sjalottencrème: hak de sjalotjes fijn. Doop ze met de witte wijn en bestrooi ze met de gesnipperde dragon en wat witte peper. Kook op zeer laag vuur bijna volledig in. Roer er de room door en laat nog 30 minuten zachtjes indikken. Doe er op het laatst de zure room bij en reken nog 5 minuten.
Voeg de halfvolle melk bij de court-bouillon (samen ongeveer 1 liter) en pocheer er stukken zeewolf in. Houd de vis warm.
Open de oesters en vang het sap op. Voeg 2 diertjes met het gezeefde sap en het mosselkooknat bij de sjalottencrème. Mix fijn, doe in een pannetje en klop op met stukjes koude boter.
Garneer elk visfilets met een oester. Schik de marinière-groenten ernaast en lepel er de saus over.
fijnproever zegt: