KookJij

In vijf kruiden gemarineerde zalm met (zieopm)

Een heerlijk in vijf kruiden gemarineerde zalm met (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In vijf kruiden gemarineerde zalm met (zieopm) te bereiden

Snijdt de zalm in gelijke blokjes (5x10 gram)
De gerookte palingfilet in dunne (julienne)reepjes.
Draai in de keukenmachine de steranijs, scechuan peper, hazelnoot, zeezout en bruine suiker fijn.
Haal dit kruidenmengsel door de zeef.
De witte wijn, azijn, suiker de in fijne (zonder zaad) reepjes rode chilipeper en saffraan samen aan de kook brengen dit noemen wij de aigre-doux
Schil de rettich en snijd hem in dunne (julienne)reepjes.
De paprika's halveren, schoon maken en ook deze in dunne reepjes (julienne snijden).
Doe de groenten in een bakje en giet er het kokende zoetzuur, de aigre-doux,op.
DRESSING:
De sojasaus, olijfolie en sesamolie goed mengen.
Eventueel nog enkele druppels zoetstof erbij en verder op smaak maken met peper en zout.
SERVEREN VAN HET GERECHT:
Maak van de zoetzure groenten en aalfilet een taartje door ze als een torentje op te stapelen.
Garneer het taartje met wat verse korianderblad.
Doop de zalmblokjes(een zijde) eerst in het gezeefde kruidenmengsel, vervolgens in de notenolie en leg ze, met de marinade naar boen (5 tot 7 stuks), op het bord naast het taartje.
Maak het geheel af door er wat sliertjes (geklopte en goed gemengde) marinade over te schenken.
Strooi er nog wat gesnipperde lente-ui overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Mentje:
Gelukkig weer iemand blij gemaakt.:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
Mentje

Mentje zegt:
Good recept precies wat ik wilde! thumbs up!