Recept
« Terug naar recepten
Indiase Boterkip Curry met gekruide basmatirijst
PT45M
Indiase Boterkip Curry met gekruide basmatirijst
Een heerlijk indiase boterkip curry met gekruide basmatirijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase Boterkip Curry met gekruide basmatirijst te bereiden
1. Maak een marinade van het zout, citroensap en de kurkumapoeder.
2. Snijd de kip in blokjes, voeg de blokjes toe aan de marinade en laat minimaal 15 minuten (het beste is 1 uur) marineren.
3. Snipper intussen de ui, pers de knoflook en schil en rasp de gember.
4. Bak de gemarineerde kip in wokolie of boter. Haal de kip van het vuur zodra hij gaar is.
5. Laat boter smelten in een andere pan.
6. Fruit hierin de ui, knoflook en gember.
7. Voeg de Indiase Boterkip woksaus toe en roer goed door.
8. Roer de tomatenpuree door de saus.
9. Voeg de gebakken kip toe en schenk eventueel de bouillon erbij. Roer de yoghurt of crème fraîche door de curry en laat 10 minuten afgedekt sudderen.
Bereid intussen de basmatirijst.
1. Was de rijst 3x, giet af en zet opzij.
2. Verhit de boter of ghee in een ruime pan.
3. Roerbak de kruiden hierin totdat de geur vrijkomt.
4. Voeg de basmatirijst toe, gevolgd door de erwten en wortelen. Breng op smaak met zout.
5. Voeg kokend water toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
Garneer met verse koriander en serveer het gerecht samen met de gekruide basmatirijst.
2. Snijd de kip in blokjes, voeg de blokjes toe aan de marinade en laat minimaal 15 minuten (het beste is 1 uur) marineren.
3. Snipper intussen de ui, pers de knoflook en schil en rasp de gember.
4. Bak de gemarineerde kip in wokolie of boter. Haal de kip van het vuur zodra hij gaar is.
5. Laat boter smelten in een andere pan.
6. Fruit hierin de ui, knoflook en gember.
7. Voeg de Indiase Boterkip woksaus toe en roer goed door.
8. Roer de tomatenpuree door de saus.
9. Voeg de gebakken kip toe en schenk eventueel de bouillon erbij. Roer de yoghurt of crème fraîche door de curry en laat 10 minuten afgedekt sudderen.
Bereid intussen de basmatirijst.
1. Was de rijst 3x, giet af en zet opzij.
2. Verhit de boter of ghee in een ruime pan.
3. Roerbak de kruiden hierin totdat de geur vrijkomt.
4. Voeg de basmatirijst toe, gevolgd door de erwten en wortelen. Breng op smaak met zout.
5. Voeg kokend water toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
Garneer met verse koriander en serveer het gerecht samen met de gekruide basmatirijst.
Esther zegt: