KookJij

Indiase kip met groente en mangochutney

Een heerlijk Indiaas gerecht. Zelf mangochutney maken is natuurlijk nóg lekkerder. Ook dit recept staat op KookJij.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Lidl folder week 34 2014
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase kip met groente en mangochutney te bereiden

Indiase kip:
Snij de kipfilet in repen en bestrooi met zout.
Snij de peper in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
Neem een wijde pan, verhit hierin de olie en bak de repen kip in 3 minuten rondom bruin.
Strooi de cashewnoten, paprika- en kerriepoeder en versgemalen peper bij en bak 1 minuut mee.
Voeg dan de yoghurt en tomatenpuree toe en laat op zacht vuur 6 minuten staan.
Serveer in een mooie schaal samen met de groenten en chutney.
Lekker met koriander en basmatirijst met een klontje boter.

Groenten en mangochutney:
Kook de snijbonen en spoel ze af met koud water.
Maak de paprika schoon, verwijder de steel en zaadjes en snij vervolgens in stukjes.
Snij de snijbonen in stukken van circa 3 cm.
Neem een hapjespan, verhit hierin de olie en bak de paprika 1 minuut.
Voeg de snijbonen toe en 2 eetlepels water.
Doe de deksel op de pan en laat 2 minuten stoven.
Vervolgens de spinazie in delen toevoegen en steeds laten slinken.
Als laatste de yoghurt erdoor roeren en de garam masala erover strooien.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Serveer op een mooie schaal.
Schil de mango in kleine stukjes.
Meng dit door de mangochutney.
Pluk de blaadjes van de takjes munt en snij ze klein.
Strooi over de chutney en serveer in een mooie kom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst