Recept
« Terug naar recepten
India'se Pompoensoep met Gremolata
PT240M
India'se Pompoensoep met Gremolata
De soep kan ook gemaakt worden met courgette en aubergine. Dit is één van de vele soepen van pompoen met een varieteit aan kruiden / specerijen. Wil mij geloven dat er vele soorten zijn.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe India'se Pompoensoep met Gremolata te bereiden
- Verhit de rijstolie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien met de gula Djawa, De specerijen en de Sriracha saus en op het laatst nog even de knoflook. De uien moeten zacht en glazig zijn geworden.
- Blus het af met de kippenbouillon.
- Doe daarna de pompoen, de santen en de melk er bij in de pan, breng aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen met gesloten deksel.
- Intussen is de gremolata gemaakt: de ingredienten in een keukenblender doen en pulserend een half grof mengsel produceren.
- Na de 3 uur pruttelen wordt de inhoud van de pan in de keukenmachine gepureerd tot een gladde en homogene massa.
- Verdeel de soep over warm gemaakte borden of kommen en geef een ieder 1 - 2 eetlepels op de soep.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een niet al te droge witte wijn. Een Gewurztraminer smaakt er goed bij.