Recept
« Terug naar recepten
Indiase Tikka Masala met limoenboontjes
PT180M
Indiase Tikka Masala met limoenboontjes
Een heerlijk indiase tikka masala met limoenboontjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase Tikka Masala met limoenboontjes te bereiden
Marineer de kip in 1 el kruidenpasta en 1 el yoghurt.
Laat minimaal 30 minuten, maar liever 2 uur intrekken.
Blancheer de boontjes in voldoende water ca 10 min. Giet ze af en houd ze warm afgedekt met zilverfolie.
Verhit de boter in de pan en bak hierin de ui 5 min. op matig vuur.
Bak de rest van den pasta 2 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe, breng het gerecht aan de kook en laat het 5 min door koken.
Voeg 1 el yoghurt toe en, als het gerecht te droog wordt een scheutje water.
Voeg de stukjes kip met de marinade toe aan de saus.
Laat het met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar worden.
Voeg evt. peper en zout toe.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Meng de boontjes met de limoenrasp en wat peper naar smaak.
Schep de helft van de koriander door de tikka masala.
Laat minimaal 30 minuten, maar liever 2 uur intrekken.
Blancheer de boontjes in voldoende water ca 10 min. Giet ze af en houd ze warm afgedekt met zilverfolie.
Verhit de boter in de pan en bak hierin de ui 5 min. op matig vuur.
Bak de rest van den pasta 2 min. mee.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe, breng het gerecht aan de kook en laat het 5 min door koken.
Voeg 1 el yoghurt toe en, als het gerecht te droog wordt een scheutje water.
Voeg de stukjes kip met de marinade toe aan de saus.
Laat het met de deksel op de pan in ca. 20 min. gaar worden.
Voeg evt. peper en zout toe.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Meng de boontjes met de limoenrasp en wat peper naar smaak.
Schep de helft van de koriander door de tikka masala.