Recept
« Terug naar recepten
Indisch gehaktbrood
PT60M
Indisch gehaktbrood
Een heerlijk indisch gehaktbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indisch gehaktbrood te bereiden
Week de boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de prei goed en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in heel kleine stukjes.
Snipper de plakken ham en de gemberbolletjes.
Doe het gehakt in een kom en pers het teentje knoflook erboven uit.
Breek het ei erboven.
Voeg de boemboe nasi goreng, prei, ham, gember, paneermeel, kokos, gembersiroop, sambal, 2 tl zout en eventueel peper toe en meng alles goed door elkaar.
Vul een licht ingevet cakeblik met dit mengsel.
Druk het goed aan en strijk de bovenkant glad.
Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca 1 uur gaar en goudbruin.
Warm eten?
Schenk het vet voorzichtig uit de vorm.
Daarna keert u het gehaktbrood boven een platte schaal.
Lekker met rijst (of nasi goreng), een frisse salade en atjar tjampoer.
Koud?
Laat u het gehaktbrood in de vorm afkoelen, liefst met een gewicht erop ( bijvoorbeeld een in aluminiumfolie verpakte baksteen of een grote fles frisdrank).
Zet het gehaktbrood zo een nacht in de koelkast.
Voor gebruik stort u het gehaktbrood op een plank en schraapt het gestolde vet eraf.
Dan snijdt u het gehaktbrood in blokjes of plakjes.
Was de prei goed en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in heel kleine stukjes.
Snipper de plakken ham en de gemberbolletjes.
Doe het gehakt in een kom en pers het teentje knoflook erboven uit.
Breek het ei erboven.
Voeg de boemboe nasi goreng, prei, ham, gember, paneermeel, kokos, gembersiroop, sambal, 2 tl zout en eventueel peper toe en meng alles goed door elkaar.
Vul een licht ingevet cakeblik met dit mengsel.
Druk het goed aan en strijk de bovenkant glad.
Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca 1 uur gaar en goudbruin.
Warm eten?
Schenk het vet voorzichtig uit de vorm.
Daarna keert u het gehaktbrood boven een platte schaal.
Lekker met rijst (of nasi goreng), een frisse salade en atjar tjampoer.
Koud?
Laat u het gehaktbrood in de vorm afkoelen, liefst met een gewicht erop ( bijvoorbeeld een in aluminiumfolie verpakte baksteen of een grote fles frisdrank).
Zet het gehaktbrood zo een nacht in de koelkast.
Voor gebruik stort u het gehaktbrood op een plank en schraapt het gestolde vet eraf.
Dan snijdt u het gehaktbrood in blokjes of plakjes.
brinkie1970 zegt: