KookJij

Indisch haantje

Een heerlijk indisch haantje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch haantje te bereiden

Filet bestrooien met peper en zout, even in laten trekken, in kleine blokjes snijden, en bakken.
Uien en prei wassen en snijden. Samen met de twee teentjes knoflook toevoegen aan de gebakken stukjes kip.
Deksel op de pan en gaar laten stoven.
Kook de rijst.
Wanneer de kipblokjes gaar zijn de taugé wassen en toevoegen.
Aan het eind de suiker, ketjap, sambal en tomatenpuree erbij doen.
Laat het geheel nog 10 minuten sudderen.

Serveren met rijst

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martha

martha zegt:
Frans het recept was heerlijk alles is opgegaan,toppie.
lizzy

lizzy zegt:
Overigens een heerlijk recept Frans!!!!:)
Lizzy

Lizzy zegt:
Doe bij deze hoeveelheid nog 3 eetlepels azijn en 3 eelt water, dan is het iets zoet zuurder, daarbij zou ik de verhoudingen wat vergroten want de saus zelf is heerlijk om te soppen,met ketjap bedoel je manis, zoete dus zeker proberen sux6:p