Recept
« Terug naar recepten
Indische groentenschotel (sajoer lodeh)
PT40M
Indische groentenschotel (sajoer lodeh)
Een heerlijk indische groentenschotel (sajoer lodeh) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische groentenschotel (sajoer lodeh) te bereiden
Stamp de noten fijn.Verhit de olie en fruit hierin de ui,knoflook,de helft van de rode pepers en de gemalen noten op een laag vuur.Strooi de koenjit en de ketoembar erover,roer de spitskool en de boemboescheuten erdoor en schenk de kokosmelk erbij.Breng het aan de kook en laat het 20 min.suddere en voeg na 10 min.de sperziebonen toe.Laat de laatste 5 min.de tofublokjes meekoken.Strooi voor het opdienen de rest van de pepers over de sajoer.