Recept
« Terug naar recepten
Indische hamburgertjes
PT20M
Indische hamburgertjes
Een heerlijk indische hamburgertjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische hamburgertjes te bereiden
Snipper de ui. Meng de gesnipperde ui, de knoflook uit de knijper, de sambal oelek en zout door het gehakt. Draai er met vochtige handen balletjes van en druk de balletjes plat. Leg deze mini-hamburgertjes op een schaal. Bak de hamburgertjes in een klein beetje olie of boter gaar en aan beide kanten lichtbruin. Giet er ten slotte een scheut ketjap manis over. Lekker bij dit gerecht: rauwe of gebakken uiringen en taugé.