Recept
« Terug naar recepten
Indische Kip
PT30M
Indische Kip
Een heerlijk indische kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische Kip te bereiden
Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet bruin in hete boter.
Voeg 2 gesnipperde uien en 1 fijngehakte teentje knoflook toe en roerbak tot de ui zacht is.
Voeg 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels pindakaas toe.
Roer goed door en laat het vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten pruttelen.
Voeg op het laatst 125 gram taugé en 1 eetlepel basterdsuiker toe en roerbak nog 5 minuten mee.
Voeg 2 gesnipperde uien en 1 fijngehakte teentje knoflook toe en roerbak tot de ui zacht is.
Voeg 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels pindakaas toe.
Roer goed door en laat het vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten pruttelen.
Voeg op het laatst 125 gram taugé en 1 eetlepel basterdsuiker toe en roerbak nog 5 minuten mee.
slaatje zegt: