Recept
« Terug naar recepten
Indische kroketten
PT120M
Indische kroketten
Een heerlijk indische kroketten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische kroketten te bereiden
Voorbereiding
Een avond van tevoren:
Bak gehakt. Voeg toe aromat, nootmuskaat, kikoman of maggie, peper, gembernat, wat vocht, bouillonblokje, gebakken uitjes en fijngesneden sellerie. Proef en voeg toe wat te weinig is. Doe vuur wat zachter. Doe de koksroom erbij. Doe met een zeef meel erbij, maar blijf roeren. De pollepel moet bijna rechtop staan. Het moet heel dik zijn. Dit moet helemaal afkoelen.
Bereidingswijze
Meng paneermeel door wat bloem. Doe dit op een groot plat bord. Doe in een kom 2 eieren.
Rol van gehaktmengsel balletjes. Haal door de eieren en daarna rollen in paneermeel mengsel. Leg ze naast elkaar in een schaal.
Een avond van tevoren:
Bak gehakt. Voeg toe aromat, nootmuskaat, kikoman of maggie, peper, gembernat, wat vocht, bouillonblokje, gebakken uitjes en fijngesneden sellerie. Proef en voeg toe wat te weinig is. Doe vuur wat zachter. Doe de koksroom erbij. Doe met een zeef meel erbij, maar blijf roeren. De pollepel moet bijna rechtop staan. Het moet heel dik zijn. Dit moet helemaal afkoelen.
Bereidingswijze
Meng paneermeel door wat bloem. Doe dit op een groot plat bord. Doe in een kom 2 eieren.
Rol van gehaktmengsel balletjes. Haal door de eieren en daarna rollen in paneermeel mengsel. Leg ze naast elkaar in een schaal.
meerhoff zegt: