KookJij

Indische makreelspiesjes

Een heerlijk indische makreelspiesjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 21 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: AD - J. Giesselbach
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische makreelspiesjes te bereiden

Snijd de makreelfilets in de lengte doormidden en snijd iedere helft weer in 3 kleinere stukken.
Rasp de knoflook en gember, doe dit samen met de sambal, sojasaus en olie in een schaaltje roer dit door zodat een mooie marinade ontstaat.
Laat de makreel er ongeveer 15 minuten in marineren.
Rijg iedere gemarineerde makreel filet aan een spiesje.
Verhit een grilpan voor op een hoog vuur en smeer deze eventueel nog wat in met olie.
Bak de makreelspiesjes om en om in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar.
Laat de atjar tjampoer uitlekken, leg 18 slablaadjes op een schaal. Schep hier wat atjar in en leg hier de gegrilde Indische makreelspiesjes op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Leuk recept, Sascha;) Misschien een leuke tip; sinds enige tijd maak ik zelf de Atjar, echt de moeite waard! Veel lekkerder dan kant en klaar uit de super:p
http://www.kookjij.nl/recept-atjar
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D