Recept
« Terug naar recepten
Indische makreelspiesjes
PT21M
Indische makreelspiesjes
Een heerlijk indische makreelspiesjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
21 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
AD - J. Giesselbach
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische makreelspiesjes te bereiden
Snijd de makreelfilets in de lengte doormidden en snijd iedere helft weer in 3 kleinere stukken.
Rasp de knoflook en gember, doe dit samen met de sambal, sojasaus en olie in een schaaltje roer dit door zodat een mooie marinade ontstaat.
Laat de makreel er ongeveer 15 minuten in marineren.
Rijg iedere gemarineerde makreel filet aan een spiesje.
Verhit een grilpan voor op een hoog vuur en smeer deze eventueel nog wat in met olie.
Bak de makreelspiesjes om en om in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar.
Laat de atjar tjampoer uitlekken, leg 18 slablaadjes op een schaal. Schep hier wat atjar in en leg hier de gegrilde Indische makreelspiesjes op.
Rasp de knoflook en gember, doe dit samen met de sambal, sojasaus en olie in een schaaltje roer dit door zodat een mooie marinade ontstaat.
Laat de makreel er ongeveer 15 minuten in marineren.
Rijg iedere gemarineerde makreel filet aan een spiesje.
Verhit een grilpan voor op een hoog vuur en smeer deze eventueel nog wat in met olie.
Bak de makreelspiesjes om en om in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar.
Laat de atjar tjampoer uitlekken, leg 18 slablaadjes op een schaal. Schep hier wat atjar in en leg hier de gegrilde Indische makreelspiesjes op.
Anna zegt:
http://www.kookjij.nl/recept-atjar
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D