Recept
« Terug naar recepten
Indische spekkoek
PT120M
Indische spekkoek
Een heerlijk indische spekkoek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ilse Oldenhave
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
website koopmans
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische spekkoek te bereiden
Verwarm de oven voor op ca. 150 graden.
Roer de boter met de mixer tot een lichte romige massa.
Meng de basterdsuiker en de vanillesuiker door de boter.
Voeg de eidooiers tot onder voortdurend kloppen beetje voor beetje toe aan het botermengsel.
Sla de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig met een houten lepel door het botermengsel.
Zeef de bloem en voeg deze aan het beslag toe.
Verdeel het beslag over de 2 beslagkommen. Voeg aan 1 deel beslag de kruiden toe.
Beboter een springvorm en doe hierin een dun laagje van het lichte beslag.
Plaat de springvorm in de oven en laat het beslag in ca. 4 minuten gaar worden.
Haal de vorm uit de oven en doe nu een dun laagje van het kruidenbeslag bovenop de lichte laag.
Weer in de oven laten garen in ca. 4 minuten.
Zo om en om bakken (licht-donker etc.) totdat het beslag op is.
Roer de boter met de mixer tot een lichte romige massa.
Meng de basterdsuiker en de vanillesuiker door de boter.
Voeg de eidooiers tot onder voortdurend kloppen beetje voor beetje toe aan het botermengsel.
Sla de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig met een houten lepel door het botermengsel.
Zeef de bloem en voeg deze aan het beslag toe.
Verdeel het beslag over de 2 beslagkommen. Voeg aan 1 deel beslag de kruiden toe.
Beboter een springvorm en doe hierin een dun laagje van het lichte beslag.
Plaat de springvorm in de oven en laat het beslag in ca. 4 minuten gaar worden.
Haal de vorm uit de oven en doe nu een dun laagje van het kruidenbeslag bovenop de lichte laag.
Weer in de oven laten garen in ca. 4 minuten.
Zo om en om bakken (licht-donker etc.) totdat het beslag op is.
djuava zegt:
Als kind at ik reeds met veel plezier de spekkoek,
klaar gemaakt door onze baboe. Niemand in mijn familie heeft het ooit zelf gemaakt, nu maar jouw recept uit proberen.
Nogmaals bedankt. Ik watertand reeds bij voorbaat. Groetjes Djuava.