Schep de soep in kommen en geef er bij de gehakte cashewnoten en krupuk.
Schenk hierbij bv een droge gewurztraminer.
Recept
« Terug naar recepten
Indische Spruitjessoep met Pinda en Tauge
PT30M
Indische Spruitjessoep met Pinda en Tauge
Een heerlijk indische spruitjessoep met pinda en tauge recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Loethe Olthuis (Volkskrant 7 februari 2014)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische Spruitjessoep met Pinda en Tauge te bereiden
1).Verhit de olie in de wadjan en fruit daarin aan de uien (3 minuten).
2).Voeg de spruitjes toe plus de knoflook en ga door met fruiten (3 minuten).
3).Giet de kokosmelk er bij en de bouillon en ga door met koken.
4).Voeg toe de pindakaas, ketjap, gembersiroop en sambal, roer goed door en breng aan de kook. Laat 6 minuten sudderen op laag vuur.
5).Roer de taugé door het mengsel en laat 1 minuutje sudderen en breng op smaak met citroen, peper en evt. zout.
2).Voeg de spruitjes toe plus de knoflook en ga door met fruiten (3 minuten).
3).Giet de kokosmelk er bij en de bouillon en ga door met koken.
4).Voeg toe de pindakaas, ketjap, gembersiroop en sambal, roer goed door en breng aan de kook. Laat 6 minuten sudderen op laag vuur.
5).Roer de taugé door het mengsel en laat 1 minuutje sudderen en breng op smaak met citroen, peper en evt. zout.