Recept
« Terug naar recepten
Indonesische biefsaté
PT60M
Indonesische biefsaté
Een heerlijk indonesische biefsaté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische biefsaté te bereiden
1. Snijd de biefstuk in grote blokjes, pers de knoflook en snijd het citroengras fijn.
2. Meng de kurkuma, koriander, knoflook, citroengras, suiker, sojasaus, vissaus en de
kokosmelk in een grote kom.
3. Voeg het vlees toe, meng het goed door de marinade, en laat het 1 uur intrekken in de koelkast.
4. Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en rijg het op satéprikkers.
5. Verhit een (grill)pan of barbecue. Wacht tot de pan heet genoeg is. Plaats de satéprikkers in de pan, bestrijk met de overgebleven marinade. Grill de saté 1 minuut per kant.
6. Verhit de pindasatésaus intussen langzaam voor enkele minuten op een laag vuur.
7. Serveer de satéspiesjes met de pindasaus, de salade, jasmijnrijst en eventueel kroepoek.
2. Meng de kurkuma, koriander, knoflook, citroengras, suiker, sojasaus, vissaus en de
kokosmelk in een grote kom.
3. Voeg het vlees toe, meng het goed door de marinade, en laat het 1 uur intrekken in de koelkast.
4. Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en rijg het op satéprikkers.
5. Verhit een (grill)pan of barbecue. Wacht tot de pan heet genoeg is. Plaats de satéprikkers in de pan, bestrijk met de overgebleven marinade. Grill de saté 1 minuut per kant.
6. Verhit de pindasatésaus intussen langzaam voor enkele minuten op een laag vuur.
7. Serveer de satéspiesjes met de pindasaus, de salade, jasmijnrijst en eventueel kroepoek.