Recept
« Terug naar recepten
Indonesische filets met Oosterse komkommersalade
PT25M
Indonesische filets met Oosterse komkommersalade
Een heerlijk indonesische filets met oosterse komkommersalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische filets met Oosterse komkommersalade te bereiden
Verhit in een droge koekepan en rooster hierin het sesamzaad in 2 min.lichtbruin.Laat de zaadjes afkoelen.Verhit 2 el.olie in de koekepan en bak hierin de krieltjes in 12 min.gaar en goudbruin.Schep de laatste min.de sesamzaadjes erdoor.Was intussen de komkommers,halveer ze en haal de zaadlijsten eruit.Snij de komkommerhelften in stukjes.Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.Maak de peper schoon,verwijder de zaadlijst en snij deze in reepjes.Roer een dressing van de ketjap,3 el.olie,limoensap en de peperreepjes.Meng de dressing met de bosuitjes door de komkommer.Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak hierin de filets in 5min.goudbruin.
Steffi zegt: