Recept
« Terug naar recepten
Indonesische fricandeau
PT90M
Indonesische fricandeau
Een heerlijk indonesische fricandeau recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische fricandeau te bereiden
Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil en rasp de gember. Maak de peper schoon en hak deze fijn. Leg een knoop in de serehstengel of snijd hem in de lengte in. Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verwarm de olie in een braadpan en braad de fricandeau rondom bruin aan.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Fruit de uien met de knoflook, de gember en de rode peper in het achtergebleven bakvet.
Leg het vlees terug in de pan tussen het uienmengsel.
Voeg het kerriepoeder, de suiker, de kokosmelk, de bouillon en de sereh toe en breng alles aan de kook.
Braad de fricandeau, op een laag vuur, in ± 25 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder de sereh.
Snijd het vlees in plakken en serveer de plakken in de saus.
Bestrooi het met de koriander.
Verwarm de olie in een braadpan en braad de fricandeau rondom bruin aan.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Fruit de uien met de knoflook, de gember en de rode peper in het achtergebleven bakvet.
Leg het vlees terug in de pan tussen het uienmengsel.
Voeg het kerriepoeder, de suiker, de kokosmelk, de bouillon en de sereh toe en breng alles aan de kook.
Braad de fricandeau, op een laag vuur, in ± 25 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Verwijder de sereh.
Snijd het vlees in plakken en serveer de plakken in de saus.
Bestrooi het met de koriander.