Recept
« Terug naar recepten
Indonesische Gado Gado
PT25M
Indonesische Gado Gado
Een heerlijk indonesische gado gado recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische Gado Gado te bereiden
Snijd de Chinese kool en de worteltjes in reepjes. Breek de sperziebonen doormidden. Was de taugé. Snijd de komkommer met schil in halve plakjes.
Kook de bouillon. Voeg er de kool, wortel en sperziebonen aan toe en kook 3 minuten. Voeg de taugé toe en giet de groenten direct af. De taugé moet knapperig blijven. Laat de groenten afkoelen.
Verhit de pinda saté woksaus in een pannetje.
Doe de gekookte groenten op een schaal en giet er de saus over. Leg hierop de komkommerschijfjes, de eieren in plakjes, de gehakte pinda’s en wat van de kroepoek.
Kook de bouillon. Voeg er de kool, wortel en sperziebonen aan toe en kook 3 minuten. Voeg de taugé toe en giet de groenten direct af. De taugé moet knapperig blijven. Laat de groenten afkoelen.
Verhit de pinda saté woksaus in een pannetje.
Doe de gekookte groenten op een schaal en giet er de saus over. Leg hierop de komkommerschijfjes, de eieren in plakjes, de gehakte pinda’s en wat van de kroepoek.
limelein zegt: