Recept
« Terug naar recepten
Indonesische sate-gehaktballetjes in een pittige s
PT20M
Indonesische sate-gehaktballetjes in een pittige s
Een heerlijk indonesische sate-gehaktballetjes in een pittige s recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koriander_b
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische sate-gehaktballetjes in een pittige s te bereiden
Gehaktkruiden door het gehakt mengen. Ei toevoegen en geheel mengen.
Nasigorengkruiden met heet water vermengen. Ketjap en chilisaus, knoflookpoeder toevoegen.
Nasigorengkruidenmengsel goed door het gehakt mengen.
Als het geheel wat nat is, wat paneermeel toevoegen.
Kleine gehaktballetjes draaien
Bereidingswijze
Boter verwarmen in een grote pan.
Gehaktballetjes toevoegen en rondom bruin bakken.
Gehaktballetjes uit de pan halen en onder aluminiumfolie afgedekt even wegzetten
In de pan met het vet van de gehaktballetjes, de pindakaas (faja lobo) en gewone pindakaas laten smelten.
Wat water toevoegen en zorgen dat geheel wat smeuig wordt.
Honing en laos toevoegen.
Zorgen voor een mooie saus, dan de balletjes weer toevoegen.
Geheel om laagvuur gaar laten worden.
Als de saus te dik wordt, wat water toevoegen.
Serveertips
Lekker met rijst en boontjes of gewoon met frietjes.
Ook goed te gebruiken als borrelhapje
Of als lunchegerecht, met bijv. stokbrood.
Nasigorengkruiden met heet water vermengen. Ketjap en chilisaus, knoflookpoeder toevoegen.
Nasigorengkruidenmengsel goed door het gehakt mengen.
Als het geheel wat nat is, wat paneermeel toevoegen.
Kleine gehaktballetjes draaien
Bereidingswijze
Boter verwarmen in een grote pan.
Gehaktballetjes toevoegen en rondom bruin bakken.
Gehaktballetjes uit de pan halen en onder aluminiumfolie afgedekt even wegzetten
In de pan met het vet van de gehaktballetjes, de pindakaas (faja lobo) en gewone pindakaas laten smelten.
Wat water toevoegen en zorgen dat geheel wat smeuig wordt.
Honing en laos toevoegen.
Zorgen voor een mooie saus, dan de balletjes weer toevoegen.
Geheel om laagvuur gaar laten worden.
Als de saus te dik wordt, wat water toevoegen.
Serveertips
Lekker met rijst en boontjes of gewoon met frietjes.
Ook goed te gebruiken als borrelhapje
Of als lunchegerecht, met bijv. stokbrood.