Bij de bereidingstijd moet je drie dagen bijtellen
***
Je kunt er ook atjar bij geven, dat is minder authentiek, maar ook zeer smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool
PT25M
Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool
Bij Maleisisch eten wordt nogal eens gebruik gemaakt van ingemaakt mosterdblad. Dit is een recept dat er dicht bij komt. De hoeveelheid zout is belangrijk : Te veel doodt de gisten en te weinig geeft rotting. Je eigen neus moet dus vertellen of het goed is gegaan of niet.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool te bereiden
- Zet het water op met alle ingredienten, behalve de groentes.
- Snij ondertussen de groentes grof-klein.
- Laat de vloeistof geheel afkoelen.
- Doe de groentes in de vloeistof, verwijder luchtbellen en leg een bord op de groentes, zodat de groentes geheel onder de vloeistof blijven en niet aan de lucht worden blootgesteld.
- Zet weg op een donkere koele plek gedurende 3 dagen.
- Er kan schimmel komen te liggen, dat is niet erg en kan worden verwijderd.
- Als het fermentatie proces goed is verlopen, dan is de groente klaar voor consumptie. Zolang de groente onder water blijft staan is het goed en gaat de fermenatie verder.