Recept
« Terug naar recepten
Ingepakte lamskoteletjes
PT90M
Ingepakte lamskoteletjes
Een heerlijk ingepakte lamskoteletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ingepakte lamskoteletjes te bereiden
Voorbereiden: Het bladerdeeg laten ontdooien.De champignons en de ui schoonmaken en fijnhakken.In een koekepan de boter laten smelten en hierin de ui 5 min.zachtjes bakken.De champignons toevoegen en 3 min. meebakken.In een kommetje de kalfsleverworst met cognac,uimengsel,peterselie en wat peper en zout mengen.Een plakje bladerdeeg doormidden snijden en de 2 helften elk met een beetje water aan een van de andere plakjes bladerdeeg plakken.Het leverworstmengsel over het bladerdeeg verdelen maar wel de randen vrijhouden.In een koekepan de rest van de boter verhitten en hierin de koteletjes aan beide kanten bruin bakken.De koteletjes op het leverworstmengsel leggen,het bladerdeeg dichtvouwen.De randen met een beetje water bestrijken en goed aandrukken.De koteletjes in de koelkast voor gebruik bewaren.
Bereiden: De oven voorverwarmen op 200C.In een kommetje het ei loskloppen en hiermee het vlees bestrijken.De lamskoteletjes op een bakplaat leggen en onder in de oven in 35 min.goudbruin laten worden.
Lekker met voorjaarsgroenten en nieuwe aardappelen.
Bereiden: De oven voorverwarmen op 200C.In een kommetje het ei loskloppen en hiermee het vlees bestrijken.De lamskoteletjes op een bakplaat leggen en onder in de oven in 35 min.goudbruin laten worden.
Lekker met voorjaarsgroenten en nieuwe aardappelen.
stuffie zegt:
Verder bedoelt de maker natuurlijk het bladerdeeg bestrijken, niet het vlees, want dan kan helemaal niet meer.