Recept
« Terug naar recepten
Inktvis a la Marseillaise
PT40M
Inktvis a la Marseillaise
Een heerlijk inktvis a la marseillaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
stef lauryssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Inktvis a la Marseillaise te bereiden
Verhit de olie in een vuurvaste kookpot. Doe er de stukjes inktvis in en bak stevig aan op een hoog vuur. Voeg ondertussen al wat peper en zout toe. Als de stukken goudkleurig zijn de uien, het kruidentuiltje en de prei toevoegen . Als dit eveneens goed gekleurd is, de saffraan, de knoflook en de tomaten toevoegen. Vul aan met water totdat de inhoud van de kasserol net 1 cm onder staat. Leg het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes sudderen.
Voeg van tijd tot tijd wat water toe om het vocht op peil te houden. Voeg 20 minuten voor het serveren de rijst erbij en laat deze meekoken.
Heet serveren.
Voeg van tijd tot tijd wat water toe om het vocht op peil te houden. Voeg 20 minuten voor het serveren de rijst erbij en laat deze meekoken.
Heet serveren.