KookJij

Inktvissen van chocolade

Een heerlijk inktvissen van chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: jeanne
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Inktvissen van chocolade te bereiden

Doe de suiker en de margarine in een kom en mix het door elkaar tot alles zacht is.
Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom. Voeg het ei toe en roer alles door elkaar.
Maak met de handen een grote bal van het deeg. Wikkel de bal in plasticfolie.
Leg het ingepakte deeg een half uur in de diepvries of een uur in de koelkast.
Snijd het deeg door. Leg een helft weer in de koelkast. Verdeel de andere helft in vijf stukken.
Kneed het deeg en maar er worstjes van. Druk de worstjes plat en snijd ze met een bot mes vier keer in voor de poten.
Trek de poten voorzichtig uit elkaar. Knijp de uiteinden tot een punt en buig ze om.
Haal de andere helft van het deeg uit de koelkast en maak nog vijf inktvissen.
Leg de inktvissen op de bakplaat.
Bak ze in 10-12 min. Gaar.
Laat ze een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een taartrooster.
Bestrijk de snoepjes met eiwitglazuur [ zie hieronder] en druk ze op de kop als ogen.

Eiwit glazuur
Maak van 100 gram poedersuiker op 1 eiwit en roer alles goed door elkaar.
Het mengsel moet glad en glimmend zijn en vrij stijf. Maak geen grote hoeveelheden, want het droogt erg gauw uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miriam

Miriam zegt:
Op welke stand moet de oven?
Annemiek Scheffer

Annemiek Scheffer zegt:
Heel leuk. Kende hem al maar toch super!
linda

linda zegt:
waterglazuur plakt niet goed. je kunt ook wat chocolade smelten ipv 't eiwitglazuur...ook ivm rauw eiwit...
herthaas

herthaas zegt:
leuk ga ik een keer proberen:p:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Chantal, Kun je proberen. Trouwens bedankt voor je leuke reacties. Groetjes Marijke
Chantal

Chantal zegt:
Kan je ook gewoon poedersuiker met water als glazuur gebruiken?