Een paar opmerkingen;
* Je hebt iets meer boter nodig om het bakblik mee in te vetten.
* Je hebt iets meer bloem nodig om het bakblik te bestuiven.
* Je kan testen of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar.
Recept
« Terug naar recepten
Kokoscake
PT100M
Kokoscake
Een heerlijke variant op een "gewone" cake, deze cake heeft een Tropisch tintje. Smaakt heerlijk zoet. Lekker voor bij de koffie of thee.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
KookOok/eigen variatie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokoscake te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet het bakblik in. Bestuif het bakblik met bloem en schud het overtollige bloem eruit.
2. Klop de boter, suiker en zout tot een lichte romige massa (ca. 10 minuten).
3. Klop de eieren er 1 voor 1 door, zorg dat het ei volledig door de massa is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
4. Zeef de bloem boven de kom en voeg hierbij het kokosschaafsel toe. Spatel dit luchtig door het Ei mengsel.
5. Schep het beslag in het bakblik (niet verder vullen dat 2/3 ivm het rijzen).
6. Zet het bakblik in de oven (1e richel onder het midden) en bak de cake in zo'n 75 minuten lichtbruin en gaar.
2. Klop de boter, suiker en zout tot een lichte romige massa (ca. 10 minuten).
3. Klop de eieren er 1 voor 1 door, zorg dat het ei volledig door de massa is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
4. Zeef de bloem boven de kom en voeg hierbij het kokosschaafsel toe. Spatel dit luchtig door het Ei mengsel.
5. Schep het beslag in het bakblik (niet verder vullen dat 2/3 ivm het rijzen).
6. Zet het bakblik in de oven (1e richel onder het midden) en bak de cake in zo'n 75 minuten lichtbruin en gaar.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Harry Löhr zegt: