Recept
« Terug naar recepten
Melkbrood vlecht
PT40M
Melkbrood vlecht
Een heerlijk melkbrood vlecht recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
???? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Melkbrood vlecht te bereiden
De gist en lauwe melk mengen.
De bloem zeven en in het midden een kuiltje maken en daarin het vorige mengsel gieten. Rond de bloem het zout strooien, het geklopte ei en de gesmolten boter toevoegen. Langdurig kneden om het deeg mooi glad te maken.
Het tot een bol rollen en op een lauwe plaats afgedekt laten rijzen. Het opnieuw kneden op een met bebloemde plank, in 3 gelijke deegballen verdelen en er worsten van rollen van de zelfde lengte.
Ze op een geboterde en met bloem bestrooide bakplaat losjes vlechten en de 2 uiteinden van de vlecht samen duwen. Nog gedurende 45 min. laten rijzen. De bovenkant kleuren met het losgeklopt ei.
Gedurende ± 40 min. in een voorverwarmde oven op 220°C bakken.
De bloem zeven en in het midden een kuiltje maken en daarin het vorige mengsel gieten. Rond de bloem het zout strooien, het geklopte ei en de gesmolten boter toevoegen. Langdurig kneden om het deeg mooi glad te maken.
Het tot een bol rollen en op een lauwe plaats afgedekt laten rijzen. Het opnieuw kneden op een met bebloemde plank, in 3 gelijke deegballen verdelen en er worsten van rollen van de zelfde lengte.
Ze op een geboterde en met bloem bestrooide bakplaat losjes vlechten en de 2 uiteinden van de vlecht samen duwen. Nog gedurende 45 min. laten rijzen. De bovenkant kleuren met het losgeklopt ei.
Gedurende ± 40 min. in een voorverwarmde oven op 220°C bakken.
derbyke zegt: