KookJij

Melkbrood vlecht

Een heerlijk melkbrood vlecht recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: ???? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Melkbrood vlecht te bereiden

De gist en lauwe melk mengen.
De bloem zeven en in het midden een kuiltje maken en daarin het vorige mengsel gieten. Rond de bloem het zout strooien, het geklopte ei en de gesmolten boter toevoegen. Langdurig kneden om het deeg mooi glad te maken.
Het tot een bol rollen en op een lauwe plaats afgedekt laten rijzen. Het opnieuw kneden op een met bebloemde plank, in 3 gelijke deegballen verdelen en er worsten van rollen van de zelfde lengte.
Ze op een geboterde en met bloem bestrooide bakplaat losjes vlechten en de 2 uiteinden van de vlecht samen duwen. Nog gedurende 45 min. laten rijzen. De bovenkant kleuren met het losgeklopt ei.
Gedurende ± 40 min. in een voorverwarmde oven op 220°C bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo samira , heel eenvoudig ...gewoon vlechten maken ...deed ik vroeger toen mijn dochter klein was ,ze vond het fijn om vlechten in haar haar te hebben...en nu eens op deeg geprobeerd en het resultaat was geweldig eens iets apart. Groetjes van ons 3 :);):p