Recept
« Terug naar recepten
Insalata Caprese
PT15M
Insalata Caprese
Een heerlijk insalata caprese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Danny Hoogeveen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
307 kCal energie
12 Gram eiwit
26 Gram vet
6 Gram koolhydraten
12 Gram eiwit
26 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Insalata Caprese te bereiden
1) Maak de tomaten schoon. Snijd de steelaanzet eruit. Snijd de tomaten in plakjes.
2) Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken. Spoel het bailicum af en dep het droog. Trek de blaadjes van de takjes.
3)Leg de plakjes tomaat, mozzarella en de blaadjes basilicum afwisselend op elkaar in een schaal; ze moeten elkaar deels overlappen.
4)Klop het citroensap en de olie door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het uit over de salade.
5) Garneer de salade voor het opdienen met zwarte olijven en een van tomaat gesneden roos.
2) Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken. Spoel het bailicum af en dep het droog. Trek de blaadjes van de takjes.
3)Leg de plakjes tomaat, mozzarella en de blaadjes basilicum afwisselend op elkaar in een schaal; ze moeten elkaar deels overlappen.
4)Klop het citroensap en de olie door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het uit over de salade.
5) Garneer de salade voor het opdienen met zwarte olijven en een van tomaat gesneden roos.