Recept
« Terug naar recepten
Ispanakli Corba = Spinazie Soep
PT45M
Ispanakli Corba = Spinazie Soep
Een heerlijk ispanakli corba = spinazie soep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ispanakli Corba = Spinazie Soep te bereiden
1.Bak de gehakt met olie zoals je gewend bent.
Mijn bak manier:ik kook de gehakt eerst een paar minuten in het water en vervolgens giet ik dit af.
Het duurt wel iets langer, maar je zal dan een betere resultaat krijgen.
Vervolgens doe ik de afgegoten gehakt weer in de pan,
weer met een klein beetje water en laat die koken op redelijk vuur totdat die helemaal droog is(af en toe wel roeren).
Ik voeg daarna de olie toe en bak de vlees snel goudbruin.
2.Voeg de uitjes en bak deze mee met de vlees 2 min..
3.Voeg vervolgens de puree toe en bak ze samen nog 2 min. op laag vuur.
4.De rijst erdoor roeren en schenk 1.5 liter water bij.
Laat de mengsel koken op redelijk vuur, totdat de rijst gaar is, ongeveer 20-25 min..
5.Voeg langzaam, beetje bij beetje de spinazie stukjes toe en roer de soep wel gelijkertijd met je andere hand,met een houten lepel.
Breng de soep aan kook en bepaal zelf hoe gaar de spinazie mag worden.
6.Breng de soep vervolgens op smaak met zout,peper en serveer het met verse citroensap en sojasaus(om smaak te versterken.
Doe dit wel!, want dan wordt pas het lekkerst
Mijn bak manier:ik kook de gehakt eerst een paar minuten in het water en vervolgens giet ik dit af.
Het duurt wel iets langer, maar je zal dan een betere resultaat krijgen.
Vervolgens doe ik de afgegoten gehakt weer in de pan,
weer met een klein beetje water en laat die koken op redelijk vuur totdat die helemaal droog is(af en toe wel roeren).
Ik voeg daarna de olie toe en bak de vlees snel goudbruin.
2.Voeg de uitjes en bak deze mee met de vlees 2 min..
3.Voeg vervolgens de puree toe en bak ze samen nog 2 min. op laag vuur.
4.De rijst erdoor roeren en schenk 1.5 liter water bij.
Laat de mengsel koken op redelijk vuur, totdat de rijst gaar is, ongeveer 20-25 min..
5.Voeg langzaam, beetje bij beetje de spinazie stukjes toe en roer de soep wel gelijkertijd met je andere hand,met een houten lepel.
Breng de soep aan kook en bepaal zelf hoe gaar de spinazie mag worden.
6.Breng de soep vervolgens op smaak met zout,peper en serveer het met verse citroensap en sojasaus(om smaak te versterken.
Doe dit wel!, want dan wordt pas het lekkerst
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ayse zegt:
Dank je wel, ik ben blij dat je het een lekker recept vind.
groetjes Ayse.:)
ayse zegt:
Groetjes Ayse:D