Recept
« Terug naar recepten
Italiaans fetataartje
PT65M
Italiaans fetataartje
Een heerlijk italiaans fetataartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
C1000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans fetataartje te bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak de prei met de knoflook al omscheppend in 5 minuten beetgaar. Neem de pan van het vuur en schep er de eieren,de feta,de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten door. Breng het op smaak met zout en peper. Vet 4 ovenschaaltjes in met olie en leg er 1 velletje filodeeg in. Bestrijk het deeg met een beetje olie en leg er vervolgens nog 1 vel in, bestrijk met olie. Verdeel het preimengsel over de schaaltjes en vouw het eerste velletje over de vulling heen. Bestrijk met olie. Vouw het andere velletje er ook over en bestrijk met olie. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 200 graden C.,in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem ze voorzichtig uit de oven.