Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse bladerdeeghapjes
PT30M
Italiaanse bladerdeeghapjes
Een heerlijk italiaanse bladerdeeghapjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Cedra - R. Bakker
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse bladerdeeghapjes te bereiden
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 gr. C en leg de bladerdeegplakjes open op tafel zodat ze kunnen ontdooien.
Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
Daarna pluk je de blaadjes van de basilicumplant af.
Als je daarmee klaar bent leg je 5 bladerdeegblaadjes voor je, en verdeel je de mozzarella, tomaat en basilicum over de blaadjes.
Daarna kun je er nog wat Italiaanse tuinkruiden overheen strooien, en pesto is hier ook erg lekker bij.
Maar let op dat je niet te veel pesto doet, want dan proef je de rest niet meer.
Nu doe je een blaadje over het andere, en druk je de randjes aan met bijvoorbeeld een vork.
Om het bladerdeeg mooi te laten glimmen kun je er nog wat eiwit overheen smeren!
Hierna doe je het in de oven tot de bladerdeeg mooi goudbruin kleurt, en eet smakelijk!
Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
Daarna pluk je de blaadjes van de basilicumplant af.
Als je daarmee klaar bent leg je 5 bladerdeegblaadjes voor je, en verdeel je de mozzarella, tomaat en basilicum over de blaadjes.
Daarna kun je er nog wat Italiaanse tuinkruiden overheen strooien, en pesto is hier ook erg lekker bij.
Maar let op dat je niet te veel pesto doet, want dan proef je de rest niet meer.
Nu doe je een blaadje over het andere, en druk je de randjes aan met bijvoorbeeld een vork.
Om het bladerdeeg mooi te laten glimmen kun je er nog wat eiwit overheen smeren!
Hierna doe je het in de oven tot de bladerdeeg mooi goudbruin kleurt, en eet smakelijk!