Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse bonensoep met een knapperig broodje
PT50M
Italiaanse bonensoep met een knapperig broodje
Een heerlijk italiaanse bonensoep met een knapperig broodje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
sandstorm
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse bonensoep met een knapperig broodje te bereiden
Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een soeppan en bak het spek met de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de bouillon, 2 potten water, de bleekselderij, de bonen en de macaroni toe en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Bak intussen de broodjes af. Snijd ze open en bestrijk ze met pesto. Verdeel de salami erover en sluit de broodjes. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de selderij.
Tania zegt: