Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse Grissini
PT60M
Italiaanse Grissini
Een heerlijk italiaanse grissini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse Grissini te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem in een mengkom en meng de gist erdoor. Voeg het water, de boter en het zout toe. Kneed de ingrediënten met een mixer eerst op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het zichtbaar gerezen is. Bestrooi het deeg met bloem, neem het uit de mengkom en kneed het op het werkvlak nogmaals goed. Verdeel het deeg in stukken en rol het tot lange dunne rolletjes van ongeveer 20 centimeter. Leg de deegrolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nogmaals 10 minuten rijzen. Meng het eigeel met de melk en bestrijk de deegrolletjes hiermee. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven van 200 graden en bak ze 15 minuten. Neem na het bakken de grissini van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.
Jonathan zegt: