Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse mosselen
PT25M
Italiaanse mosselen
Een heerlijk italiaanse mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse mosselen te bereiden
Pel de ui, snijd hem in vieren en snijd de parten in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Boen de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, chili en tijm toe. Voeg de mosselen toe. Smoor de mosselen afgedekt 8 minuten tot alle schelpen poen zijn. Schud de pan regelmatig heen en weer. Hak intussen de basilicum en pijnboompitten fijn en meng de kaas erdoor. Schep de mosselen met een schuimspaan in 2 diepe borden. Voeg 1 deciliter mosselvocht bij de basilicum en meng alles tot een gebonden saus. Schenk de saus over de mosselen. Lekker met frites en gemengde sla.