KookJij

Italiaanse mosselen

Een heerlijk italiaanse mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse mosselen te bereiden

Pel de ui, snijd hem in vieren en snijd de parten in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Boen de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, chili en tijm toe. Voeg de mosselen toe. Smoor de mosselen afgedekt 8 minuten tot alle schelpen poen zijn. Schud de pan regelmatig heen en weer. Hak intussen de basilicum en pijnboompitten fijn en meng de kaas erdoor. Schep de mosselen met een schuimspaan in 2 diepe borden. Voeg 1 deciliter mosselvocht bij de basilicum en meng alles tot een gebonden saus. Schenk de saus over de mosselen. Lekker met frites en gemengde sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst