Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse Omelet met Prei en Champignons
PT40M
Italiaanse Omelet met Prei en Champignons
Een heerlijk italiaanse omelet met prei en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse Omelet met Prei en Champignons te bereiden
1).Zet in de grote anti-aanbakpan 1 eetlepel olie en de pancetta op een laag vuurtje om rustig "uit te zweten."
2).In pan nummer II 1 eetlepel olie verhitten en daarin de prei met de knoflook en de sambal aanfruiten tot de prei gaar is en begint te carameliseren. (bruin worden)
3).In pan nummer III de paddenstoelen bakken in 1 eetlepel olijfolie, totdat er geen water meer uit komt.
4).In een kom de eieren klutsen met de crême fraiche, de peterselie, 75 gram geraspte Parmezaan en 5 cc zwarte peper gemalen.
5).Als alles gereed is :
*doe in de grote koekenpan op het laagje pancetta voorzichtig de preimassa.
*doe op de preimassa voorzichtig de paddenstoelenmassa.
*schenk dan voorzichtig de eiermassa er over en zet de grote koekenpan terug op het vuur.
6).Zodra het ei aan de randen gaat stollen, doen we de pan in de oven met deksel er op en laten de eiermassa garen in 20 tot 25 minuten. (of ietsje langer als dat nodig is)
2).In pan nummer II 1 eetlepel olie verhitten en daarin de prei met de knoflook en de sambal aanfruiten tot de prei gaar is en begint te carameliseren. (bruin worden)
3).In pan nummer III de paddenstoelen bakken in 1 eetlepel olijfolie, totdat er geen water meer uit komt.
4).In een kom de eieren klutsen met de crême fraiche, de peterselie, 75 gram geraspte Parmezaan en 5 cc zwarte peper gemalen.
5).Als alles gereed is :
*doe in de grote koekenpan op het laagje pancetta voorzichtig de preimassa.
*doe op de preimassa voorzichtig de paddenstoelenmassa.
*schenk dan voorzichtig de eiermassa er over en zet de grote koekenpan terug op het vuur.
6).Zodra het ei aan de randen gaat stollen, doen we de pan in de oven met deksel er op en laten de eiermassa garen in 20 tot 25 minuten. (of ietsje langer als dat nodig is)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op met extra geraspte Parmezaan en gesnipperde groene kruiden.