Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse piadina
PT20M
Italiaanse piadina
Italiaanse piadina
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
427 kCal energie
22 Gram eiwit
23 Gram vet
31 Gram koolhydraten
22 Gram eiwit
23 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Plus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse piadina te bereiden
- Pel knoflook en snijd fijn.
- Verhit olijfolie in de pan en rul het half-om-half gehakt samen met de knoflook bruin.
- Voeg oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
- Laat afkoelen.
- Scheur de buffelmozzarella in stukken, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en rasp de Parmigiano Reggiano kaas.
- Beleg vervolgens de linkerhelft van de wraps met het gehaktmengsel, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en basilicum.
- Bestrooi ruim met de geraspte Parmigiano Reggiano kaas en vouw de wraps dubbel.
- Verhit de grillpan en bak de piadina’s tot de kaas gesmolten is en de flatbreads voorzien zijn van een grillstreepje.
- Variatietip!
- De piadina’s kunnen ook gegrild worden in een tosti-ijzer voor het geval je geen grillpan hebt.