KookJij

Italiaanse piadina

Italiaanse piadina
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie: 427 kCal energie
22 Gram eiwit
23 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Plus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse piadina te bereiden

  1. Pel knoflook en snijd fijn.
  2. Verhit olijfolie in de pan en rul het half-om-half gehakt samen met de knoflook bruin.
  3. Voeg oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat afkoelen.
  5. Scheur de buffelmozzarella in stukken, snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en rasp de Parmigiano Reggiano kaas.
  6. Beleg vervolgens de linkerhelft van de wraps met het gehaktmengsel, mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en basilicum.
  7. Bestrooi ruim met de geraspte Parmigiano Reggiano kaas en vouw de wraps dubbel.
  8. Verhit de grillpan en bak de piadina’s tot de kaas gesmolten is en de flatbreads voorzien zijn van een grillstreepje.
  9. Variatietip!
  10. De piadina’s kunnen ook gegrild worden in een tosti-ijzer voor het geval je geen grillpan hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst