Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse pizzaburger
PT30M
Italiaanse pizzaburger
Een heerlijk italiaanse pizzaburger recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse pizzaburger te bereiden
Mits goed ingepakt in plasticfolie zijn deze burgers goed in de diepvries te bewaren. Leg ze dan meteen uit de diepvries zo’n 15 minuten op 150ºC. Serveer ze daarna meteen.
Rol de witte boterhammen met een deegroller dun uit en snijd hieruit met een scherp mes ronde plakken ter grootte van een gebaksbordje. Besprenkel de broodplakken aan een kant licht met olijfolie. Leg vier plakken op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Leg hierop de mozzarella, gekookte ham, plakjes tomaat, basilicum of oregano, paprikareepjes en kappertjes. Dek het geheel af met een plak mozzarella. Leg daarop de overige broodplakken en druk deze goed aan. Laat de Italian pizzaburger afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 200ºC. in 8 tot 10 minuten goudbruin. Serveer meteen.
Rol de witte boterhammen met een deegroller dun uit en snijd hieruit met een scherp mes ronde plakken ter grootte van een gebaksbordje. Besprenkel de broodplakken aan een kant licht met olijfolie. Leg vier plakken op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Leg hierop de mozzarella, gekookte ham, plakjes tomaat, basilicum of oregano, paprikareepjes en kappertjes. Dek het geheel af met een plak mozzarella. Leg daarop de overige broodplakken en druk deze goed aan. Laat de Italian pizzaburger afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 200ºC. in 8 tot 10 minuten goudbruin. Serveer meteen.
Jasmijn zegt:
En waar smaakt dit eigenlijk naar :p