Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse spitskoolstamppot
PT30M
Italiaanse spitskoolstamppot
Een heerlijk italiaanse spitskoolstamppot recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Francien Korsten
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse spitskoolstamppot te bereiden
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de uit met de knoflook al omscheppend 3 minuten.
Schep de spitskool erdoor en bak alles 3 minuten mee.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en kook de spitskool in 7 min. beetgaar.
Stamp de aardapperlen fijn en schep de spitskool met de hamreepjes en de pesto erdoor.
Voeg zoveel melk toe dat het een smeuïge stamppot wordt en breng deze op smaak met peper en zout.
Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de uit met de knoflook al omscheppend 3 minuten.
Schep de spitskool erdoor en bak alles 3 minuten mee.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en kook de spitskool in 7 min. beetgaar.
Stamp de aardapperlen fijn en schep de spitskool met de hamreepjes en de pesto erdoor.
Voeg zoveel melk toe dat het een smeuïge stamppot wordt en breng deze op smaak met peper en zout.
Maryan zegt: