Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse Tomatensoep
PT30M
Italiaanse Tomatensoep
Een heerlijke vitaminerijke soep
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Italiaanse keuken van Betty Bossi
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse Tomatensoep te bereiden
- Kerf de tomatenschil een beetje in en zet ze even in kokend water en ontvel de tomaten en purreer ze fijn met de staafmixer.
- Fruit de ui in de olijfolie met de peterselie en de knoflook, doe er de tomaten bij, een paar deciliter water, de bouillonblokken, peper en zout, cayennepeper en de suiker. Laat dit aan de kook komen, maak het gehakt aan met paneermeel en kruiden en draai er soepballetjes van en voeg dit bij de soep met de in kleine stukken gesneden witbrood, als de balletjes gaar zijn doe je als laatste de basilicum erbij.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept komt uit een Zwitsers kookboek van Betty Bossi en heb ik een beetje aangepast door er suiker en gehaktballetjes aan toe te voegen
Maria van Duren zegt: