Recept
« Terug naar recepten
Jachtschotel op z'n Indonesisch (Pastel toetoep)
PT90M
Jachtschotel op z'n Indonesisch (Pastel toetoep)
Sedep malam is een lelie, djaoer koeping is een paddenstoelensoort.Er zijn eigenlijk geen Nederlandse namen voor, en dat is te begrijpen, het is de Indonesische keuken.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jachtschotel op z'n Indonesisch (Pastel toetoep) te bereiden
Kook de kip gaar, haal haar uit de pan en bewaar het vocht. Ontdoe de kip van de beentjes en snij het vlees in stukjes. De djamoer koeping en sedap malam kook je een half uur in ruim water en vervolgens goed laten uitlekken waarna je ze bij de kip voegt. Kook de wortels gaar. Kook de eieren hard en halveer ze. Snij de spitskool fijn. Breng de bouillon weer aan de kook en doe de kip, djamoer koeping, sedap malam en de groenten bij. Fruit en snipper de ui en de fijn gesneden prei in de boter en roer ook dit mengsel door de bouillon. Vervolgens doet je er ook de ketjap, suiker, wat peper en zout bij en laat het nog drie min. sudderen. De massa mag niet te droog worden. Beboter een vuurvaste schaal en doe daar het kipgroentemengsel in. Leg de vier halve eieren erop en bedek de massa met een laagje aardappelpuree. Strooi hierover de paneermeel en leg er wat klontjes boter op. Zet de schotel in een voorverwarmde oven(200C) en bak dit geheel in 20 min. gaar.
Lekker met een pasta of noedels.
Lekker met een pasta of noedels.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
eva van wijngaarden zegt:
louise zegt:
Louise
Vicky zegt: