Mijn moeder maakte dit altijd na de kerstdagen met de overgebleven restjes kalkoen/konijn, etc.
Recept
« Terug naar recepten
Jachtschotel
PT30M
Jachtschotel
Een heerlijk jachtschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilse bolhaar
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jachtschotel te bereiden
Fruit de uien en voeg daarna de afgegoten boontjes toe.
Als u voor verse ingredienten heeft gekozen deze eerst garen,
vet de ovenschaal in, en maak laagjes van de ingredienten:
- boontjes ui mengsel
- kip of kalkoen
- grove appelmoes
- aardappels
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besprenkel de aardappels met evt overgebleven jus of wat boter, en strooi hier de beschuitkruimels of paneermeel over.
Zet de schotel in de oven, ongeveer 20 minuten als de schotel uit de koelkast komt. ( je kunt 'm natuurlijk 's ochtends of de avond van te voren al maken)
Ongeveer 15 minuten, als al de ingredienten nog warm zijn.
Als de korst mooi bruin is is ie klaar, smakelijk eten.
Als u voor verse ingredienten heeft gekozen deze eerst garen,
vet de ovenschaal in, en maak laagjes van de ingredienten:
- boontjes ui mengsel
- kip of kalkoen
- grove appelmoes
- aardappels
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besprenkel de aardappels met evt overgebleven jus of wat boter, en strooi hier de beschuitkruimels of paneermeel over.
Zet de schotel in de oven, ongeveer 20 minuten als de schotel uit de koelkast komt. ( je kunt 'm natuurlijk 's ochtends of de avond van te voren al maken)
Ongeveer 15 minuten, als al de ingredienten nog warm zijn.
Als de korst mooi bruin is is ie klaar, smakelijk eten.