KookJij

Jam van ananas en sinaasappel

Een heerlijk jam van ananas en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: inmaken voor later
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jam van ananas en sinaasappel te bereiden

Schil de ananas, pers de sinaasappels, snijd de sinaasappelschil in zeer dunne reepjes,van ongeveer 2 centimeter. Weeg het fruit en sap, doe in een pan en overgiet met de suiker. Boen de citroen en snijd deze doormidden. Doe ook de citroen erbij en zet op niet te hoog vuur. Als de jam kookt, laat je hem 7 minuten zachtjes pruttelen op niet te hoog vuur. Schenk de jam in de schone potjes en laat de potjes op de kop staan totdat ze zijn afgekoeld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst