Recept
« Terug naar recepten
Jam van ananas en sinaasappel
PT40M
Jam van ananas en sinaasappel
Een heerlijk jam van ananas en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
inmaken voor later
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jam van ananas en sinaasappel te bereiden
Schil de ananas, pers de sinaasappels, snijd de sinaasappelschil in zeer dunne reepjes,van ongeveer 2 centimeter. Weeg het fruit en sap, doe in een pan en overgiet met de suiker. Boen de citroen en snijd deze doormidden. Doe ook de citroen erbij en zet op niet te hoog vuur. Als de jam kookt, laat je hem 7 minuten zachtjes pruttelen op niet te hoog vuur. Schenk de jam in de schone potjes en laat de potjes op de kop staan totdat ze zijn afgekoeld.