De bramenstruik die manlief verhuisd heeft van zijn ouderlijk huis naar hier, doet het bere-goed.
Ik zag vandaag dat de "buuf" niets met haar bramen deed, dus ik heb ze gearresteerd. (Met haar toestemming;-))
Heerlijk op beschuit, door de yoghurt, over een dessert.....mogelijkheden te over!
Recept
« Terug naar recepten
Jam van bramen
PT30M
Jam van bramen
Een heerlijk jam van bramen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jam van bramen te bereiden
Steriliseer de potjes, of wat ik doe; zet ze een poosje in heet water met een schepje soda. Dan goed uitspoelen.
Verhit de bramen op een zacht vuur en voeg als het geheel wat warmer is, de suiker toe. Blijf roeren!
Je kunt wat minder suiker gebruiken, maar dit is wel bepalend voor de conservering en binding.
Laat het geheel een minuut of 15 rustig sudderen. Kneus wat van de bramen. (Er mogen nog wel wat herkenbare vruchten te zien zijn.)
De jam heet afvullen in de potten. Afdekken met huishoudfolie, deksel goed aandraaien en af laten koelen.
Na openen, bewaren in de koelkast.
Verhit de bramen op een zacht vuur en voeg als het geheel wat warmer is, de suiker toe. Blijf roeren!
Je kunt wat minder suiker gebruiken, maar dit is wel bepalend voor de conservering en binding.
Laat het geheel een minuut of 15 rustig sudderen. Kneus wat van de bramen. (Er mogen nog wel wat herkenbare vruchten te zien zijn.)
De jam heet afvullen in de potten. Afdekken met huishoudfolie, deksel goed aandraaien en af laten koelen.
Na openen, bewaren in de koelkast.
Anna zegt: