KookJij

Jam van bramen

Een heerlijk jam van bramen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jam van bramen te bereiden

Steriliseer de potjes, of wat ik doe; zet ze een poosje in heet water met een schepje soda. Dan goed uitspoelen.
Verhit de bramen op een zacht vuur en voeg als het geheel wat warmer is, de suiker toe. Blijf roeren!
Je kunt wat minder suiker gebruiken, maar dit is wel bepalend voor de conservering en binding.
Laat het geheel een minuut of 15 rustig sudderen. Kneus wat van de bramen. (Er mogen nog wel wat herkenbare vruchten te zien zijn.)
De jam heet afvullen in de potten. Afdekken met huishoudfolie, deksel goed aandraaien en af laten koelen.
Na openen, bewaren in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

De bramenstruik die manlief verhuisd heeft van zijn ouderlijk huis naar hier, doet het bere-goed.
Ik zag vandaag dat de "buuf" niets met haar bramen deed, dus ik heb ze gearresteerd. (Met haar toestemming;-))
Heerlijk op beschuit, door de yoghurt, over een dessert.....mogelijkheden te over!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
;);):p:p
derbyke

derbyke zegt:
De tip van Anna even kijken
http://www.kookjij.nl/recept-hapje-bitterzoet laat het smaken :);):p
Anna

Anna zegt:
Fijn om te horen;);)Geen confiture?:p Tip: ook zalig op een stukje leverworst, gepresenteerd op een blaadje witlof:D;):p
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijke jam, juist geproefd dat is nu echte jam :);):p
Anna

Anna zegt:
:D:D:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Lief hé:);):p
Anna

Anna zegt:
Fijn om te horen;) En ik op mijn super-tante:D:D
Chris van Driel

Chris van Driel zegt:
Ik ben trots op mijn niggie.
Anna

Anna zegt:
Voor jou altijd!!!:D:D;);)
derbyke

derbyke zegt:
Lekker, een potje voor mij aan de kant houden hé :);):p