Recept
« Terug naar recepten
Jambalaya
PT45M
Jambalaya
Een heerlijk jambalaya recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jambalaya te bereiden
Schil en snipper de uien en de knoflook.Snijd het vlees en de ham in stukjes en bak alles,onder voortdurend omscheppen,in de olie lichtbruin.Voeg de rijst toe en bak deze tot de rijst glazig is geworden.Giet de bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook.Voeg de kruiden en de tabascosaus toe en leg een deksel op de pan.Laat dit alles 20 min zachtjes gaar worden.Haal de laurierblaadje en kruidnagel uit de rijst.Snijd in de tussentijd de worst in stukjes en schep dit als laatse door de rijst.
Lekker met een frisse salade.
Lekker met een frisse salade.
Hans Bragonje zegt:
Het is een van oorsprong een gerecht van de franse cajunkeuken, en is terecht gekomen in louisana thenesee
het gerecht heeft zich vermengd met de creoolse keuken.
jam(bon) frans voor ham en ala(franse wijze)ya(ya)west afrikaans voor rijst.
ik hoop dat dit genoeg uitleg is.