Recept
« Terug naar recepten
Jamkoekjes
PT90M
Jamkoekjes
Een heerlijk jamkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
25 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lianne
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jamkoekjes te bereiden
Eieren splitsen.
Dooiers, bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in mengkom van keukenmachine doen en met pulseknop kort laten draaien, tot deeg korrelige structuur heeft.
Deegkruimels met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
Deeg tot rol vormen, in plasticfolie verpakken en 30 min. in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Bakplaat invetten of met bakpapier bekleden.
Van deegrol 1 cm dikke plakjes snijden en deze tussen beide handen tot balletjes draaien.
In midden van elk balletje klein kuiltje drukken.
Eiwitten loskloppen.
De ingedeukte deegballetjes achtereenvolgens door eiwit halen en door fijngehakte amandel rollen.
Op enige afstand van elkaar op ingevette bakplaat leggen.
Elk kuiltje in deeg met schepje jam vullen.
Koekjes in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken.
Uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Koekjes blijven in luchtdicht afgesloten trommel drie dagen knapperig.
Dooiers, bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in mengkom van keukenmachine doen en met pulseknop kort laten draaien, tot deeg korrelige structuur heeft.
Deegkruimels met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
Deeg tot rol vormen, in plasticfolie verpakken en 30 min. in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Bakplaat invetten of met bakpapier bekleden.
Van deegrol 1 cm dikke plakjes snijden en deze tussen beide handen tot balletjes draaien.
In midden van elk balletje klein kuiltje drukken.
Eiwitten loskloppen.
De ingedeukte deegballetjes achtereenvolgens door eiwit halen en door fijngehakte amandel rollen.
Op enige afstand van elkaar op ingevette bakplaat leggen.
Elk kuiltje in deeg met schepje jam vullen.
Koekjes in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken.
Uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Koekjes blijven in luchtdicht afgesloten trommel drie dagen knapperig.
cathy zegt: