Recept
« Terug naar recepten
Japanse Wittechocolade-Frambozen Bavaroise
PT30M
Japanse Wittechocolade-Frambozen Bavaroise
Een heerlijk japanse wittechocolade-frambozen bavaroise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joeri van Zoggel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse Wittechocolade-Frambozen Bavaroise te bereiden
Zet de gelatine in ruim koud water.
Klop de room op tot yoghurt dikte op
Zet ondertussen een bak met ijswater klaar.
Verwam een klein beetje melk in een steel pan.
Verwarm een klein beetje framboos coulis in een steelpan
Als het warm is knijp de gelatine uit en doe 4 blaadjes bij de melk en de rest bij framboos.
Laat de gelatine oplossen.
Haal de pan met framboos van het vuur en doe je de rest van de coulis erbij en zet op de bank.
Doe de rest van de melk en de chocolade bij de melk.
Zorg dat de choco goed opgelost is.
Is dat goed opgelost zet hem dan in het ijswater.
Wacht al roerend tot het is afgekoeld niet te ver wordt hij hangend.
Zodra de choco goed is doe je het met een panne likker bij de room.
Zet de pan met framboos in het ijswater.
Spatel de room en choco door elkaar.
als het goed door elkaar zit doe je het in de vormpjes.
Laat de framboos wel hangend worden.
Voeg de framboos bij de room en zorg dat je geen strepen meer krijgt.
Doe de framboos in de spuitzak en spuit het in de choco bavaroise.
Klaar zet in de koeling
Ruim alles goed op.
laat dit ongeveer 4 uur in de koeling opstijven. daarna kun je het storten en als het dan goed is. als je het dan door snijd zie je de japanse vlag. dat is het pricipe van het idee.
Klop de room op tot yoghurt dikte op
Zet ondertussen een bak met ijswater klaar.
Verwam een klein beetje melk in een steel pan.
Verwarm een klein beetje framboos coulis in een steelpan
Als het warm is knijp de gelatine uit en doe 4 blaadjes bij de melk en de rest bij framboos.
Laat de gelatine oplossen.
Haal de pan met framboos van het vuur en doe je de rest van de coulis erbij en zet op de bank.
Doe de rest van de melk en de chocolade bij de melk.
Zorg dat de choco goed opgelost is.
Is dat goed opgelost zet hem dan in het ijswater.
Wacht al roerend tot het is afgekoeld niet te ver wordt hij hangend.
Zodra de choco goed is doe je het met een panne likker bij de room.
Zet de pan met framboos in het ijswater.
Spatel de room en choco door elkaar.
als het goed door elkaar zit doe je het in de vormpjes.
Laat de framboos wel hangend worden.
Voeg de framboos bij de room en zorg dat je geen strepen meer krijgt.
Doe de framboos in de spuitzak en spuit het in de choco bavaroise.
Klaar zet in de koeling
Ruim alles goed op.
laat dit ongeveer 4 uur in de koeling opstijven. daarna kun je het storten en als het dan goed is. als je het dan door snijd zie je de japanse vlag. dat is het pricipe van het idee.
Mijn kookverhaal (Joeri van Zoggel)
ik ben op het idee gekomen door dat ik met het nederlands kampioenschap koken mee heb gedaan voor scholieren van het vmbo. en daar moesten wij een 3 gangen menu maken met het thema olympische spelen. maar ik vond dat dit een heel mooi idee was en ook heel lekker. ben uiteindelijk op de 2de plaats geëindigd. dat was is maart 2008