Recept
« Terug naar recepten
Japanse zalm
PT15M
Japanse zalm
Overheerlijke gemarineerde en gebakken zalmblokjes
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
170 kCal energie
15 Gram eiwit
11 Gram vet
3 Gram koolhydraten
15 Gram eiwit
11 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande 2 2013
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse zalm te bereiden
- Snij de zalmfilet in blokjes van ongeveer 4 cm.
- Pak een kom en doe daar 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel witte balsamicoazijn in en roer alles goed.
- Zo krijg je een marinade.
- Roer de zalmblokjes erdoor tot alle blokjes met de marinade zijn bedekt.
- Leg een deksel of een omgekeerd bord op de kom en zet de kom 30 minuten in de koelkast.
- Zet een grillpan zonder olie of boter erin op het vuur en zet het vuur op z'n hoogst.
- Laat de pan een paar minuten warm worden.
- Doe de zalmblokjes erin en laat ze 3 minuten bakken.
- Keer de blokjes een paar keer voorzichtig met een spatel om.