Recept
« Terug naar recepten
Javaanse gehakt rolletjes
PT25M
Javaanse gehakt rolletjes
Dit recept is lekker als borrelhapje met satesaus.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
Bevat per éénpersoons portie:
480 kCal energie
25 Gram eiwit
32 Gram vet
22 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
32 Gram vet
22 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen ( Vomar)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Javaanse gehakt rolletjes te bereiden
- Prik de schil van de aardappels in en gaar ze circa 6 minuten in een magnetron op 800 watt.
- Verwijder de schil en prak de aardappels fijn.
- Meng het aardappelkruim door het gehakt met de 1/2 witte of gele ui,1 rode ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, koriander, komijn en ketjap.
- Vorm er kleine rolletjes van.
- Verhit de wokolie en bak hierin de gehakt rolletjes in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
- Snipper de helft die nog over was van de witte of gele ui en snipper 1 rode ui met de knoflook en rode peper die je nog over had.
- Fruit de ui, rode ui, knoflook en rode peper aan en doe in een steelpannetje en voeg de satesaus toe en verwarm deze en voeg op het laatst de seroendeng toe en roer dit goed door de satesaus met ui en knoflook en peper.
- Serveer de gehaktrolletjes met kroepoek en de satesaus.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Ook lekker: vervang de ketjap manis door wok saus, zoete soja, oestersaus, hoisin.