KookJij

Javaanse kerriesoep

Een heerlijk javaanse kerriesoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Javaanse kerriesoep te bereiden

fruit 5 klein gesneden uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 el kerrie in 5 el olie goudbruin.
Voeg 2 tl sambal oelek, 2 tl gemberpoeder en 80 gram bloem toe.
Warm dit goed door.
Voeg er in gedeelten 2,5 lietr kippenbouillon bij.
Breng de soep aan de kook.
Schep 2 in ringen gesneden prei en klein gesneden kippenvlees er door.
Kook de soep nog 5 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Ayse;

Af en toe ook eens wat makkelijks.
Bedankt voor je leuke reactie.
:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal

bertal zegt:
Hallo Wim:
Ik hoop dat ik je er een plezier mee heb gedaan.
Veel succes met het koken.
:);)
m.v.g Bert Allers
ayse

ayse zegt:
Lekker makkelijk voor de zaterdag thnks bert.
groetjessss :D
wim

wim zegt:
hij is het helemaal,en jij ook Bert, gewoonweg een supppeeeer soepie:):p;)