Recept
« Terug naar recepten
Javaanse kerriesoep
PT40M
Javaanse kerriesoep
Een heerlijk javaanse kerriesoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Javaanse kerriesoep te bereiden
fruit 5 klein gesneden uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 el kerrie in 5 el olie goudbruin.
Voeg 2 tl sambal oelek, 2 tl gemberpoeder en 80 gram bloem toe.
Warm dit goed door.
Voeg er in gedeelten 2,5 lietr kippenbouillon bij.
Breng de soep aan de kook.
Schep 2 in ringen gesneden prei en klein gesneden kippenvlees er door.
Kook de soep nog 5 minuten.
Voeg 2 tl sambal oelek, 2 tl gemberpoeder en 80 gram bloem toe.
Warm dit goed door.
Voeg er in gedeelten 2,5 lietr kippenbouillon bij.
Breng de soep aan de kook.
Schep 2 in ringen gesneden prei en klein gesneden kippenvlees er door.
Kook de soep nog 5 minuten.
bertal zegt:
Af en toe ook eens wat makkelijks.
Bedankt voor je leuke reactie.
:);)
m.v.g. Bert Allers