Recept
« Terug naar recepten
Kaas-'chips'
PT15M
Kaas-'chips'
Een heerlijk kaas-'chips' recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas-'chips' te bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Rasp de kaas met een fijne rasp.
- Schep op een met bakpapier bekleedde bakplaat bergjes geraspte kaas (ongeveer 1 eetlepel).
- Laat 7-8 minuten smelten in de oven.
- Laat de bakplaat 5 minuten afkoelen buiten de oven zodat de kaaschips harder worden. Leg de chips daarna op keukenpapier om uit te lekken.
- Bewaar in een luchtdicht-afgesloten doos zodat ze knapperig blijven.
- Rasp de kaas met een fijne rasp.
- Schep op een met bakpapier bekleedde bakplaat bergjes geraspte kaas (ongeveer 1 eetlepel).
- Laat 7-8 minuten smelten in de oven.
- Laat de bakplaat 5 minuten afkoelen buiten de oven zodat de kaaschips harder worden. Leg de chips daarna op keukenpapier om uit te lekken.
- Bewaar in een luchtdicht-afgesloten doos zodat ze knapperig blijven.