Recept
« Terug naar recepten
Kaas-courgetteplakjes
PT20M
Kaas-courgetteplakjes
Een heerlijk kaas-courgetteplakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
545 kCal energie
8 Gram eiwit
8 Gram vet
7 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
8 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas-courgetteplakjes te bereiden
Snijd de courgette in schuine plakken van ½ cm dik.
Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius.
Maal flink peper over de plakken.
Meng de kaas met het paneermeel en de oregano in een schaaltje.
Klop de eiwitten los,
Wentel de helft van de courgetteplakjes eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermengsel.
Verhit de helft van de olie in een vuurvaste schaal en leg de plakjes dakpansgewijs in de schaal.
Zet de schaal in de oven en keer de plakjes na 5 minuten voorzichtig om.
Laat ze in 5 - 7 minuten mooi goudbruin worden.
Doe ze over op een warme schaal.
Bak de rest van de courgetteplakjes op dezelfde wijze.
Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius.
Maal flink peper over de plakken.
Meng de kaas met het paneermeel en de oregano in een schaaltje.
Klop de eiwitten los,
Wentel de helft van de courgetteplakjes eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermengsel.
Verhit de helft van de olie in een vuurvaste schaal en leg de plakjes dakpansgewijs in de schaal.
Zet de schaal in de oven en keer de plakjes na 5 minuten voorzichtig om.
Laat ze in 5 - 7 minuten mooi goudbruin worden.
Doe ze over op een warme schaal.
Bak de rest van de courgetteplakjes op dezelfde wijze.